Recent Post

Contact

Ads 300 x 600

Recent Posts

Recent Posts

Pages

Categories

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

Tp-Link ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO...

TD-W8961ND'de çoklu revizyonlar vardır

Çözüm 1 TP-LINK ürününüzün donanım versiyonunu kontrol etmek için, lütfen cihazı çeviriniz ve altta bulunan etikete bakınız.Seri numarası alanında ''Ver:X.Y'' (Örnek, Ver:1.0) şeklinde bir ifade yer almaktadır. Buradaki X cihazınızındonanım versiyonunu temsil etmektedir. ''Ver:1.1'' şeklinde etiketi görüntülüyorsanız. Bu cihazınızın donanım versiyonunun V1 olduğunu gösterir.
Donanım VersiyonuAçıklama
TD-W8961ND V3300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router
TD-W8961ND V2300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router
TD-W8961ND V1300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router

Çözüm 2

Çinli yetkililer bana şu yolu önerdi ve sorunum çözüldü: 

1. Modemi bilgisayara bağlayın. Güç ve ethernet bağlantı ışıklarını yanıyor olmalı. 

2. Windows XP'de Başlat > Çalıştır yolunu izleyin ve çıkan pencereye cmd yazıp Tamam'a basın. Karşınıza Windows komut sistemi ekranı gelecek. Windows 7'de ise başlat düğmesine basıp arama çubuğuna cmd yazıp, çıkan sonuçtan cmd'yi seçin ve çalıştırın. 

3. Komut sistemi ekranında telnet 192.168.1.1 yazın ve Enter düğmesine basın. Windows 7'de Telnet kurulu değil. Kurmak için Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Windows özelliklerini aç veya kapat yolunu izleyin ve listeden Telnet istemcisini seçip Telnet'i kurun. 

4. Size kullanıcı adı ve parola soracak. (Password: ) Oraya modeme giriş kullanıcı adınızı ve parolanızı girin. Bu parola başlangıçta admin olan parola. Hatırlamıyorsanız aygıtı sıfırlayın, parola admin olsun. Bana sadece parola sordu, kullanıcı adı sormadı ki o da admin. 

5. Karşınıza Copyright TP-LINK vs. şeklinde bir yazı gelecek. Oraya sys modelcheck off yazın ve Enter düğmesine basın. Burada ekranda old model check flag: on ve altındaki satırda new model check flag: off yazması lazım. (Yazmazsa da devam edin, bende 2. denemede yazdı bu ve öyle çözüldü. Bu noktada sanırım eski bellenime dönme sırasındaki kontrol devre dışı bırakılıyor.) Ancak henüz işlem tamamlanmadı. Komut sistemi ekranını kapatın ve bir sonraki adıma geçin. 

6. Şimdi sıra geldi aygıtı eski hâline çevirmeye, yani eski bellenimi kurmaya. Nasıl mı? Öncelikle, aygıtın altına bakıp donanım sürümünü öğrenin. Benimkinin altında Ver 2.3 yazıyor, yani V2. O yüzden http://www.tp-link.com/...oad.asp?a=1&m=TD-W8901G sayfasında TD-W8901G v2 bağlantısına tıklayıp en güncel bellenimi indirdim. Diyelim ki sizinki de V2. O zaman http://www.tp-link.com/...sp?a=1&m=TD-W8901G&h=v2 sayfasından en güncel bellenimi indiriyoruz. Sonra tarayıcıdan 192.168.1.1'i açıp Bakım > Yazılım (İngilizcesi Maintenance > Software) yolunu izliyoruz ve indirdiğimiz bellenimi seçip Güncelleştirme düğmesine basıyoruz. Bu sırada aygıtı elektriksiz bırakmayın, aygıta müdahale etmeyin. İşlem bitince modem kapanıp açılacak. 

7. Ardından aygıtı ya sayfadan ya da üstünden sıfırlayın ki kendine gelsin. ADSL ayarlarınızı yapın. Sonra gelsin internet.
Google Plus ile Paylas

About zafer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder