Recent Post

Contact

Ads 300 x 600

Recent Posts

Recent Posts

Pages

Categories

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Windows 11'i Kaldırın ve Performansı Artırın

 



Windows 11'i Kaldırın ve Performansı Artırın

Debloat Windows 11 – Windows 11'deki Bloatware, Windows 10'a kıyasla daha düşüktür. Microsoft, haber işletim sisteminde diğer şeylerin yanı sıra, bellek yönetimini, disk tüketimini, uygulama önceliğini ve CPU ve pil performansını etkileyen bir dizi başka bileşeni iyileştirmiştir.

Yine de Windows 11 , bilgisayarınızı yavaşlatabilecek gereksiz paketlere ve işlevlere sahiptir.

Windows 11'in şişirilmesi, bilgisayarınızın performansını artırabilir. Windows 10'un şişmesini azaltmak için Sycnex tarafından oluşturulmuş iyi bilinen bir komut dosyası olan Windows10Debloater'ı kullanacağız .

Windows 11 yüklü eski bir bilgisayarınız varsa ve hızlandırmak istiyorsanız, bu gerçekten faydalı olacaktır. Dikkatlice yaklaşmanız gereken adımları aşağıdaki adımlara ekledim, bu yüzden lütfen prosedürü tam olarak uygulayın.

Windows 11 Nasıl Debloat edilir?

Adım 1 :

Görev çubuğundaki (Windows + X) Windows simgesine sağ tıklayın ve Windows Power Shell'i (Yönetici) seçin.

Bu, yönetici ayrıcalıklarına sahip bir Windows terminalini veya güç kabuğunu başlatır.

Windows Güç kabuğu Kısa yol

Adım 2:

Aşağıdaki komutu kopyalayıp PowerShell penceresine yapıştırın. Bundan sonra Enter tuşuna basın. Debloater komut dosyasını otomatik olarak indirecek ve başlatacaktır.

iwr -useb https://git.io/debloat|iex
Windows 11 Debloater Komut Dosyası

Bu komut aynı zamanda bir Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturarak bir şeyler ters giderse hızla önceki çalışan bir sürüme dönmenizi sağlar.

Adım üç:

Komutu çalıştırdığınızda Debloater açılacaktır. Öncelikle ve en önemlisi, bilgisayarınızda OneDrive kullanmıyorsanız, “ OneDrive Kaldır ” ı tıklamanızı öneririm .

Adım dört:

Microsoft'un sesli asistanının hayranı değilseniz, kapatmak için “Cortana'yı Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın. Bu sadece birkaç saniye sürecek, ancak hizmeti sistemden tamamen kaldıracak.

Debloat Windows 11-OneDrive ve Cortana'yı Kaldırın

Adım 5:
Ardından, menüden “Telemetri/Görevleri Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçin. Sonuç olarak, Microsoft'un arka plan izleme hizmetleri devre dışı bırakılacaktır.

Bilgisayarınız tarafından kullanılan kaynak sayısında önemli bir azalma olduğunu fark edeceksiniz. Bu adım veya prosedür, herhangi bir veri toplama işlemini sonlandıracağı için mahremiyetlerinden endişe duyan kullanıcılar için bir zorunluluktur.

6. Adım:

En önemli adım, Windows 11'i gereksiz uygulama ve paketlerden arındırmaktır. “ Engelleme Listesini Özelleştir ” e tıklayın .

Listeyi gözden geçirin ve kaldırmak istediğiniz programları ve paketleri işaretleyin. Bir uygulamayı işaretlemek onu kaldıracak, işaretlemeyi kaldırmak ise uygulamayı koruyacaktır.

Microsoft Mağazası, Microsoft Fotoğraflar, Paint, Edge, Hesap Makinesi ve diğer gerekli programların işaretini kaldırın .

Windows 11 Debloater - Engellenenler Listesini Özelleştir

PC'nizi oyun oynamak için kullanmıyorsanız Xbox ve diğer ilgili hizmetlerin işaretini kaldırabilirsiniz . Güvenli tarafta olduğundan emin olmadığınız paketlerin işaretini kaldırın.

Bundan sonra, en alta gidin ve “Özel İzin Ver listesini ve Engellenenler Listesini kaydet…” seçeneğini tıklayın.

7. Adım:

"Özel Engellenenler Listesiyle Bloatware'i Kaldır" etiketli kutuyu tıklayın .

 

Windows'ta Bloatware'i Kaldırın

Bu prosedürün tamamlanmasının biraz zaman alacağını unutmayın. Bitirdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 11'in temizlendiğini göreceksiniz.

Bu kadar; Windows 11 ile önceden yüklenmiş olarak gelen tüm çöpleri temizlediniz.

Bununla da kalmayıp arka planda çok fazla kaynak tüketen Telemetri servislerini de durdurdunuz.

Not: Windows 11'in şişmesini azaltmak için Github sayfasındaki ThisIsWin11  uygulamasını da deneyebilirsiniz

Google Plus ile Paylas

About zafer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder