Recent Post

Contact

Ads 300 x 600

Recent Posts

Recent Posts

Pages

Categories

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İndirdiğiniz Dosyaların Hash Değerlerini Kontrol Edin!


Biliyorsunuz, insanların parmak ve dil izleri benzersizdir. Yani kişiye özeldir. Dosyalarda da bu durum geçerli ve indirdiğiniz dosyaların hash değerini kontrol etmenizi öneriyoruz. Ancak filmlerde gördüğümüz klonlama yöntemleri gerçek olursa parmak ve dil izleri de kopyalanabilir.
Bilim kurguyu bırakalım da bu Hash değeri nedir onu açıklayalım. Hash değeri, dosyaların kendilerine özel parmak veya dil izleridir. Hash değerine göre dosyada değişiklik yapılıp  yapılmadığını, dosyanın düzgün bir şekilde bilgisayarınıza inip inmediğini kontrol edebiliyorsunuz.
Peki niye böyle bir konu hazırladık? Custom romlar yüklüyorsunuz, değil mi? Custom rom geliştiricisi kendisine ait rom için hash değerini paylaştıysa bundan sonra bu hash değerini konularımıza ekleyeceğiz. İndirdiğiniz .zip dosyalarının hash değerleriyle paylaşılan hash değeri aynı olması gerekiyor. Cihazınıza yükleme işleminde sorun yaşamak istemeyiz. 🙂
Peki hash değerini nasıl kontrol edebilirsiniz? Sizin için iki yöntem öneriyoruz, istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.
1. Yöntem
Bu bağlantıdan indirebileceğiniz HashCheck Shell Extension ile hash değerini kontrol edebilmeniz mümkün. HashCheck Shell Extension’ı yükledikten sonra hash değerini kontrol etmek istediğiniz .zip dosyasına sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğini seçin ve “Dosya Hash’leri” sekmesine gidin. Karşınızda dosyayla ilgili bilgiler göreceksiniz. Konularımızda sizinle paylaşılan hash değerini kopyalayıp aşağıda yer alan kutucuğa yapıştırdıktan sonra “Bul” butonuna tıklayın. Eğer doğruysa dosya bilgisiyle eşleşecektir.
Hash-1HashCheck Shell Extension bağlam menüsüne (dosyaya sağ tıklayınca açılan menü) “Checksum oluştur…” isminde bir seçenek ekliyor. Bunu istemiyorsanız “Dosya Hash’leri” sekmesinde yer alan Özellikler butonuna tıklayarak açılan pencereden gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Hash-22. Yöntem
Eğer bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemek istemiyorsanız, bu bağlantıdanindirebileceğiniz WinMD5 Free programıyla hash değerini kontrol edebilmeniz mümkün. İndirdiğiniz .zip dosyasında yer alan WinMD5.exe dosyasını çalıştırmanız yeterli.
Programı açınca “Browse” butonuna tıklayarak kontrol etmek istediğiniz dosyayı seçin. “Current file MD5 checksum value:” bölümünde dosyanın MD5 değeri gözükecektir.
Sitemizden ulaştığınız MD5 değerini kopyalayıp aşağıdaki kutucuya yapıştırın ve “Verify” butonuna tıklayın.
Hash-3
Doğrulama işlemi başarılı ise aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Yani “Matched!” yazmalı. Eşleşmiyorsa “Not Matched!” yazısıyla karşılaşırsınız.
Hash-4
Google Plus ile Paylas

About zafer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder