Recent Post

Contact

Ads 300 x 600

Recent Posts

Recent Posts

Pages

Categories

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Telefon IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir

MEI numarası, International Mobile Equipment Identity ‘nin kısaltması olan uslararası Mobil Cihaz Kodudur. Cep telefonlarına üretim aşamasında yüklenen ve birinden benzersiz olan 15 haneli seri numarasıdır. Bir nevi mobil telefonlarının kimlik numarası olarak düşünülebilir.

IMEI numarasının öğrenilmesi

Cep telefonlarının IMEI numarası bir çok farklı şekillerde öğrenilebilir. Bunlardan en çok kullanılan cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasının tespit edilmesidir.

Diğer yol ise telefonun arkasında bataryanın alt kısmına bakmaktır. Pek çok telefon IMEI numarasını burada yazar.
Yada hem iPhone hemde Android telefonların Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından öğrenilebildiğiniz gibi telefonu satın aldığınız kutuların üzerinde de bulabilirsiniz


IMEI Sorgulama ile Telefonunuzun Kaçak, Çalıntı veya Kayıp Olup Olmadığını Kontrol Edin

Özellikle ikinci  el cep telefonu alınırken en çok merak edilen telefonun geçmişidir. Yani yurt dışından kaçak olarak getirilip getirilmediği veya telefonun çalıntı olup olmadığıdır. Yukarıda da belirtiğimiz gibi IMEI numarası her telefonda tanımlanmıştır ve her telefonun IMEI numarası birbirinden farklıdır. Türkiye'de kullanılan her telefon bilgileri yasal olarak BTK'nin veritabanında kayıt edilmesi zorunludur.  Bu nedenle cep telefonunun IMEI numarası ile e-Devlet üzerinden sorgulama yaparak telefonun durumu hakkında bilgi alabiliriz. Sorgulama yapmak için tıklayın.
 

Ayrıca e-devlette IMEI numarası sorgulama ekrananına gelen Marka/Model bilgileri ile IMEI numarasını sorgulattığınız cep telefonunun marka ve model bilgilerini kontrol etmeyi unutmayın. Ekrana gellen bilgilerle cep telefonunuzun marka ve modeli bir birini tutmuyorsa muhtemelen cep telefonunuzun IMEI numarası klonlanmıştır.
- See more at: http://www.mesutmurt.com/12782-IMEI-numarasi-nedir-IMEI-Sorgulama-ile-Telefonunuzun-Kacak-Calinti-veya-Kayip-Olup-Olmadigini-Kontrol-Edin.html#sthash.nbF1k0iZ.dpuf
Google Plus ile Paylas

About zafer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder