Recent Post

Contact

Ads 300 x 600

Recent Posts

Recent Posts

Pages

Categories

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Herhangi bir Samsung Galaxy Cihazı için PIT Dosyasını İndirin

 Bölümler, Android dahil herhangi bir İşletim sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. PIT (Bölüm Bilgi Tablosu) dosyası, Samsung üretici yazılımının temel bileşenlerinden biridir. Odin'de yanıp sönecek bir PIT dosyası arıyorsanız, çaresiz bir durumda olmalısınız. PIT'yi almanın en kolay yolu, PIT dosyasını Samsung üretici yazılımının kendisinden çıkarmaktır. Bunu söylüyorum çünkü Galaxy telefonunuz veya Galaxy Tab için doğru Samsung PIT dosyasını forumlardan veya stok üretici yazılımı indirme web sitelerinden indiremeyebilirsiniz.

Sayesinde Frija gibi firmware indirme araçları da Samsung firmware almak çok kolay olduğunu ve Samfirm. Samsung PIT dosyasını indirmek, bellenimi indirmek kadar kolaydır.

Neden PIT Dosyasına İhtiyacınız Var?

Bir PIT dosyasına ihtiyaç duymanızın çeşitli nedenleri vardır. Aşağıda, aygıtınızı kurtarmanıza yardımcı olabilecek sabit yazılım ikili dosyalarıyla yanıp sönerken tüm sorunların bir listesi bulunmaktadır.

  • Odin'de firmware yanıp sönerken Hidden.img ' hatası.
  • Odin, cihazınızda farklı bölümleri eşlemek ve tahsis etmek için Bölüm Bilgi Tablosu gerektirir. Yüklemekte olduğunuz bellenimin uygun bir PIT'i olmaması durumunda, kurulum " Eşleme için PIT alın " sorununda takılıp kalabilir .
  • Odin'de " Geçersiz EXT4 görüntüsü " hatası alıyorsanız, doğru bir PIT dosyası aygıt yazılımını başarıyla flaş etmenize yardımcı olabilir.
  • Samsung akıllı telefonunuzu veya Galaxy Tab'ı NAND'den silmek istemeniz durumunda bir PIT dosyası kullanarak cihazınızı yeniden bölümlere ayırabilirsiniz .
  • Stok ROM'u yüklerken cihazınızdaki bölümler karışabilir. Bir şeyleri düzeltmek için bir PIT flaş etmeniz gerekiyor.
  • Samsung Galaxy cihazınız bir önyükleme döngüsünde sıkışmışsa veya Samsung logosunu geçmiyorsa, bir PIT dosyasına ihtiyacınız olacaktır.
  • Yanlış bir PIT dosyası, cihazınızın dahili depolamasını yanlış şekilde yapılandırabilir Yani, Galaxy cihazınız 512GB dahili depolama alanına sahipse, yalnızca 256 veya 128 GB depolama alanını görebilir ve kullanabilirsiniz. Bu sorunu Android telefonlarımın 2'si Nexus 5 ve Galaxy S9 Plus'ta yaşadım.

PIT Dosyası nedir?

Bölüm Bilgi Tablosu veya PIT, üretici yazılımı ikili dosyalarının bileşenleri hakkında tüm bilgileri içeren bir tablo veya haritadır. Odin, aşağıdaki bilgileri almak için uygun bir PIT gerektirir:

  • Blok sayısı
  • Blok boyutu
  • Cihaz tipi
  • Flash dosya adı
  • FOTA dosya adı
  • Onaltılık
  • Bölüm adı
  • Özniteliği güncelleyin

Ayrıca, PIT dosyası, bellenimi yüklerken Odin'e rehberlik edecek bazı daha fazla özellik, tanımlayıcı veya bayrak içerir. Temel işlevi, Galaxy cihazınıza üretici yazılımı yanıp sönerken farklı bölümlere ne kadar alan (blok boyutu ve sayımı) ayırması gerektiği konusunda Odin'e temel talimatlar vermektir. Farklı Samsung aygıt yazılımı sürümleri, farklı bölüm yerleşimi gerektirebilir.

Tüm üretici yazılımı ikili dosyalarını .tar.md5 uzantısıyla çıkarırsanız, aşağıdaki .img ve .bin dosyalarını .lz4 şifrelemeli bulacaksınız .

  • boot.img
  • cache.img
  • cm.bin
  • dqmdbg.img
  • dtb.img
  • dtbo.img
  • ect.bin
  • efs.img
  • hidden.img
  • keystorage.bin
  • modem.bin
  • modem_debug.bin
  • nad_refer.bin
  • odm.img
  • omr.img
  • param.bin
  • recovery.img
  • sboot.bin
  • steady.bin
  • system.img
  • up_param.bin
  • userdata.image
  • vendor.img

PIT dosyalarının boyutunun sadece 3 ila 5 KB arasında olmasının nedeni, yalnızca Odin ve Samsung cihazınız tarafından anlaşılan gizli bir dil içeren bir metin dosyası olmasıdır. Bir .txt uzantısı ekleyerek bir PIT dosyasının içeriğini görebilirsiniz .

PIT Magic'i indirin

Samsung Android telefonlarını uzun süredir kullanıyorsanız, PIT Magic'i zaten biliyor olabilirsiniz. Samsung için PIT dosyası oluşturmanıza veya zaten sahip olduğunuz dosyayı düzenlemenize izin veren oldukça şık bir araçtır. Ayrıca PIT Magic, bir Samsung PIT dosyasını analiz edebilir ve tüm bölüm girişlerinin insan tarafından okunabilir verilerini alabilir. Ayrıca araç, mevcut bir PIT raporunu bir metin dosyasına aktarmanıza da olanak tanır.

pit dosyası sihirli çukur editörü
Pit dosyasını PIT Magic'te düzenle
Çukur sihirli aracı
PIT Magic'te Samsung PIT Dosya analizi

İndir: PIT_Magic_v1.3.10.zip

Samsung PIT Dosyası İndir - Dikkatli Olun!

Aynı telefon modelinin bir varyantı için başka bir varyantta PIT'i flaş etmenin güvenli olmadığını lütfen unutmayın. Örneğin, bir Samsung Galaxy S20 Ultra'ya sahipseniz ve yanlışlıkla Galaxy S20 veya S20 Plus'a yüklerseniz, bir bellenim flaş hatası veya bir önyükleme döngüsü ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, Exynos yongasını çalıştıran kilidi açılmış Galaxy Note 10 Plus'a (SM-N975F / DS) sahip olduğunuzu varsayalım, SM-N975N (Kore), SM-N975U (USA Unlocked Snapdragon, AT&T, TMO, Verizon, vb.), SM-N975W (Kanada), vb. Cihazınızı yeniden bölümlemek istiyorsanız Odin'de PIT'i flaş etmelisiniz.

Samsung Galaxy telefonunuz veya Tab'ınız için doğru PIT dosyasına sahip olduğunuzdan emin olmak için, onu forumlardan ve diğer web sitelerinden indirmekten kaçınmalısınız. Çoğu durumda, insanlar PIT dosyalarını paylaşır ancak doğru cihaz modelinden bahsetmezler. Bu nedenle, indirdiğiniz Samsung PIT dosyası tam olarak sahip olduğunuz cihaz modeli ve varyantı için olmalıdır. Bu nedenle, Galaxy cihazınız için doğru PIT dosyasını almanın en iyi yöntemi, onu telefonunuz veya tabletiniz için tasarlanmış ürün yazılımından çıkarmaktır.

Samsung PIT Dosyasını Firmware'den Çıkarın

Yukarıda da söylediğim gibi, cihazınız için doğru PIT'yi almak için, cihaz modeliniz için doğru ürün yazılımı dosyasını veya ikili dosyaları indirmelisiniz. Bu eğitimde, stok Samsung üretici yazılımını nasıl indirebileceğimizi ve PIT dosyasını buradan nasıl çıkarabileceğimizi göreceğiz. Çok küçük bir dosya elde etmek için neden ağır boyutlu bir ürün yazılımı indirmeyi düşünmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, cevap burada. PIT dosyasını, üretici yazılımı ikili dosyalarıyla (BL, AP, CP ve CSC veya Home CSC ) birlikte Odin kullanarak flaş etmelisiniz Bu, yine de ürün yazılımını indirmeniz gerektiği anlamına gelir.

  1. Samsung Galaxy akıllı telefonunuzun veya Galaxy Tab'inizin donanım yazılımını indirmek için, cihazınızın model numarasına ve CSC'sine sahip olmanız gerekir. Sadece Ayarlar> Telefon hakkında'ya gidin ve model numarasını bulacaksınız.

    galaxy note 10 model numarası
    Samsung telefon model numarası

  2. Cihazınızın CSC'sini bulmak için Ayarlar> Telefon hakkında> Yazılım bilgileri> Servis sağlayıcı yazılımına gidin .

    samsung csc kodu
    Samsung CSC sürümü

  3. Artık cihazınızın CSC'sine ve model numarasına sahip olduğunuza göre, doğru aygıt yazılımı dosyasını almaya hazırsınız. Samsung aygıt yazılımını indirmek için talimatları izleyin .
  4. Firmware indirme işlemi bittiğinde, masaüstünüzde sıkıştırılmış dosyayı açın ve çıkartılan klasörü açın.
  5. Klasörün içinde, AP, BL, CP, CSC ve HOME CSC olmak üzere 5 ürün yazılımı ikili dosyası bulacaksınız (aşağıdaki dosyaların adları kısaltılmıştır).
    1. AP _N975FXXU2CRLI CL15044066 meta OS9.tar.md5
    2. BL _N975FXXU2CRLI CL15044066.tar.md5
    3. CP _N975FXXU2CRLI CP11470010 CL15044066.tar.md5
    4. CSC _OMC_OXM N975FOXM2CRLI CL15044066.tar.md5
    5. ANA SAYFA _CSC_OMC_OXM N975FOXM2CRLI.tar.md5
  6. Gördüğünüz gibi, tüm firmware ikili dosyaları .tar.md5 uzantısına sahiptir. Galaxy cihazınız için PIT dosyasını içeren CSC dosyasıdır ve PIT'i çıkarmak için CSC dosyasına bir .ZIP uzantısı eklememiz gerekir Windows varsayılan olarak dosya adı uzantılarını görmemize veya düzenlememize izin vermez. Bunun olmasını sağlamak için , klasör penceresindeki Görünüm sekmesine tıklayın ve Dosya adı uzantıları seçeneğini işaretleyin.Windows dosya adı uzantıları seçeneği
  7. Artık dosya adı uzantılarını görüntüleyebilmeli ve düzenleyebilmelisiniz. Adında CSC ile başlayan üretici yazılımı ikili dosyasına sağ tıklayın, Yeniden Adlandır seçeneğini seçin ve .md5'ten sonra .zip ekleyin .dosya adı uzantısını değiştir
  8. Uzantıyı değiştirdikten sonra, ZIP dosyasını çıkarın ve açın. Samsung Galaxy cihazınız için PIT dosyasına sahip olacaksınız.

    samsung pit dosyası çıkarıldı
    Bir klasörde ayıklanan Samsung PIT dosyası

Yukarıdaki PIT çıkarma yöntemini izlerseniz, Samsung PIT dosyasını herhangi bir üçüncü taraf web sitesinden indirmeniz gerekmez. Şimdi, yalnızca en son Samsung Odin'i indirmeniz ve PIT dosyasını, Yeniden bölümleme seçeneği etkinleştirilmiş 4 ürün yazılımı ikili dosyasıyla birlikte flaş etmeniz gerekiyor .

Samsung PIT Dosyalarını İndirin

Aşağıda, doğrudan indirebileceğiniz eski Samsung telefonlar ve tabletler için PIT dosyalarının bir listesi bulunmaktadır. PIT dosyalarını paylaşmış olsam da, yine de doğruluk için onu bellenim dosyasından çıkarmanızı tavsiye ederim.

Cihaz modeli

PIT Dosyasını İndir

Galaxy A10 (Tüm Modeller)
Galaxy A30 (Tüm Modeller)
Galaxy J2 (Tüm Modeller)
Galaxy A8 SM-A8000SM-A8000.pit
Galaxy Grand Prime SM-G530HSM-G530H.pit
Galaxy A8 SM-A8000SM-A8000.pit
Galaxy Grand Prime SM-G530HSM-G530H.pit
Galaxy J5 SM- J500M (Latin Amerika)SM-J500M.pit
Galaxy Note 3 SM-N900 (3G)SM-N900_32GB.pit
Galaxy Note 3 SM-N9005 (LTE)SM-N9005_16GB.pit
Galaxy Note 3 SM-N9005 (LTE)SM-N9005_32GB.pit
Galaxy Note 3 SM-N900A (AT&T)SM-N900A_32G.pit
Galaxy Note 3 SM-N900P (Sprint)SM-N900P_32GB.pit
Galaxy Note 3 SM-N900V (Verizon)SM-N900V_32GB.pit
Galaxy Note 4 SM-N910FSM-N910F_32GB.pit
Galaxy Note 4 SM-N910V (Verizon)SM-N910V_32GB.pit
Galaxy S3 Mini GT-I8190GT-I8190.pit
Galaxy S4 GT-I9500GT-I9500.pit
Galaxy S4 LTE GT-I9505GT-I9505.pit
Galaxy S4 SCH-I545 (Verizon)SCH-I545.pit
Galaxy S4 SGH-I337 (AT&T)SGH-I337.pit
Galaxy S4 SM-G900W8 (Kanada)
Galaxy S4 SPH-L720 SprintSPH-L720_16GB.pit
Galaxy Note 4 SM-N910T (T-Mobil)SM-N910T_32GB.pit
Galaxy S5 Mini Duos SM-G800HSM-G800H_EUR_OPEN.pit
Galaxy S5 SM-G900A (AT&T)SM-G900A.pit
Galaxy S5 SM-G900F (Uluslararası)
Galaxy S5 SM-G900H (HSPA)SM-G900H_16GB.pit
Galaxy S5 SM-G900I (Asya, Avustralya)SM-G900I_16GB.pit
Galaxy S5 SM-G900M (Vodafone)SM-G900M.pit
Galaxy S5 SM-G900P (Sprint)SM-G900P_16GB.pit
Galaxy S5 SM-G900T (T-Mobile)SM-G900T_16GB.pit
Galaxy S5 SM-G900W8 (Kanada)
Galaxy S5 SM-G901F (LTE-A)SM-G901F.pit
Galaxy S6 Edge (Tüm modeller)
Galaxy S6 Kenar SM-G925ISM-G925I.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925A (AT&T)SM-G925A.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925P (Sprint)SM-G925P.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925T (T-Mobile)SM-G925T.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925V (Verizon)SM-G925V.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925R4 (ABD Hücresel)SM-G925R4.pit
Galaxy S6 Kenar SM-G925W8SM-G925W8.pit
Galaxy S6 Edge SM-G925K / L / S (Kore)SM-G925K-LS.pit
Galaxy S6 Edge SM-G9250 (Çin)SM-G9250_CHN_HKTW.pit
Galaxy S8 SM-G950F (Avrupa)SM-G950F_EUR_OPEN.pit
Galaxy S9 SM-G965F / FD (Avrupa)SM-G965F_EUR_OPEN.pit
Galaxy Tab 3 8.0 SM-T210 (Kablosuz)
Galaxy Tab 4 7.0 SM-T231 (Kablosuz)SM-T231.pit
Galaxy Tab 4 10.1 SM-T531 (3G)SM-T531.pit
Galaxy Tab 4 10.1 SM-T535 (LTE)SM-T535.pit
Galaxy Tab A SM-T550 (Wi-Fi)SM-T550.pit
Galaxy Tab Aktif SM-T365SM-T365.pit
Galaxy Tab Pro 8.4 SM-T320SM-T320.pit
Google Plus ile Paylas

About zafer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder